top of page
aardbei 42.jpeg

De smaakbommen: aardbeien

Onze aardbeien worden in de volle grond geteeld. Door de grote plastieken tunnels kunnen we de aardbeien al aanbieden eind april - begin mei en zijn ze ook beschermd tegen ongunstige weersinvloeden. 

De teelt van aardbeien is een klus van meerdere maanden. In september bereiden we de grondruggen voor, afgedekt met zwarte plastiekfolie. Begin januari worden aangekochte stekken uitgeplant van het ras Darselect. In het voorjaar, na de koude dagen, begint de groei en het strekken van de bloemtakken en tijdens de bloei worden hommels ingezet voor de bestuiving van de bloemen. 

Onze vollegrondaardbeien zijn beschikbaar van begin mei tot eind juni. De aardbeien hebben de luxe te mogen en te kunnen rijpen aan de struik, wat maakt dat ze hun volle zoetheid kunnen ontwikkelen en daar zorgt de zon voor. 

Groenten: asperges, witloof, prei, selder, spitskool, knolselder, kool (witte, groene en rode), radijzen, lente-ui, aubergines, champignons, peterselie, ajuin, sla, bloemkool, broccoli, prinsessenbonen, groene en gele courgette, wortelen, rabarber, aardappelen, pompoenen, trostomaten, kerstomaten, …

Fruit: aardbeien, kersen, frambozen, braambessen, rode bessen, appelen, pruimen,…

bottom of page