top of page

Belgisch Witblauw

Het Alsemhof is een familiaal gemengd bedrijf met runderen van het Belgisch witblauwe ras en diverse akkerbouwteelten. Elk dier is geboren, opgegroeid en afgemest op ons bedrijf. 

Welzijn voor de runderen is onze belangrijkste taak. Onze dieren zijn onze grootste zorg en zeker onze grootste trots. Zo lopen onze dieren vrij rond in een rustige, aangename en verzorgde omgeving, krijgen alle vrouwelijke dieren buitenbeloop, zijn er massageborstels voorzien bij de koeien en worden alle runderen geschoren bij het binnenkomen in de winter. 

Onze runderen krijgen hoofdzakelijk voeders van eigen teelten zoals gras, hooi, granen, maïs en bieten. In het voorjaar, vanaf de weergoden ons gunstig zijn, mogen onze dieren genieten van het zonnetje en grazen ze in kuddes op de weiden. 

Door zelf grondstoffen te produceren passen we het korte keten principe toe. Het hele proces van kalf tot koe wordt ondersteund door eigen productie waardoor de cirkel rond is. 

Waarom zijn wij nu net zo trots op het Belgisch witblauwe ras? 

  • Het is een milieuvriendelijk ras. Per kg voeder dat runderen opnemen, creëert een Belgisch Witblauw rund meer vlees in vergelijking met andere rassen. Het heeft een zeer lage methaanuitstoot per kg geproduceerd vlees. Hierdoor draagt het Belgisch Witblauwe ras bij tot een kleinere ecologische voetafdruk. 

  • Koeien maken van gras dat lekker mals stukje vlees. Zij zetten plantaardige producten, die mensen niet kunnen verwerken, om tot werkelijk voedsel voor mensen. 

  • Het is een duurzaam stukje vlees. Door het basisrantsoen, dat bestaat uit maïs, perspulp, bieten en voorgedroogd gras, aan te vullen met een duurzaam krachtvoeder. 

  • Hun vlees is zeer kwalitatief. Dit komt deels door de juiste vlees/vet verhouding. 

  • Het vlees is niet alleen mager, maar ook cholesterolarm. 

Aangezien respect voor elk dier bij ons centraal staat, willen we dan ook een eerlijk en kwaliteitsvol product aan de consument brengen. 

Our Team
fullsizeoutput_1c62.jpeg
noun_Check Mark_858504.png
noun_Check Mark_858504.png
noun_Check Mark_858504.png
noun_Check Mark_858504.png
noun_Check Mark_858504.png

Fijne vleesstructuur

Cholesterolarm

Rijk aan ijzer en proteïnen

Mals, sappig en smaakvol

kleine footprint

Van riek tot vork

Belgisch Witblauw rundsvlees is zeer mager, mals, smaakvol en bevat weinig vet. Door rechtstreeks te kopen bij t' Alsemhof zorgen we samen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Daarbovenop kiest u als consument voor rundsvlees dat met respect behandeld is. 

IMG_2090.JPG
PDG_3357_Fotor.jpg
fullsizeoutput_1caf.jpeg
bottom of page