Belgisch Witblauw

Het Alsemhof is een gemengd bedrijf met runderen van het Belgisch Witblauwe ras en diverse akkerbouwteelten. Elk dier wordt geboren, opgegroeid en afgemest op ons bedrijf. Ze krijgen hoofdzakelijk voeders van eigen teelten zoals gras, hooi, granen, maïs en bieten.

In de zomer grazen ze in kuddes op de weiden. In het najaar komen ze terug op stal waar ze een frisse scheerbeurt krijgen en gezond de winter in kunnen. 

Welzijn voor de runderen is onze belangrijkste taak. Onze dieren zijn onze grootste zorg maar ook onze grootste trots. Zo lopen onze dieren vrij rond in een rustige, aangename en verzorgde omgeving, krijgen alle vrouwelijke dieren buitenbeloop, zijn er massageborstels voorzien bij de koeien, worden alle runderen twee keer per jaar geschoren en hebben we een eigen pedicurebox om hoefletsels te verzorgen.

Kwaliteitsvol vers rundsvlees binnenkort rechtstreeks te bestellen bij het Alsemhof te Alsemberg. Aangezien respect voor elk dier bij ons als landbouwer centraal staat, willen we dan ook een eerlijk en kwaliteitsvol product aan de consument brengen. 

Het Belgisch Witblauwe rund bezit een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert? Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kg geproduceerd vlees heeft, is het ook één van de meest ecologische rassen die er zijn. Daardoor draagt het Belgisch Witblauw bij tot een kleine ecologische voetafdruk. Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm en het heeft van alle soorten rundsvlees de meeste onverzadigde vetzuren. 

Fijne vleesstructuur

Cholesterolarm

Rijk aan ijzer en proteïnen

Mals, sappig en smaakvol

kleine footprint

Van riek tot vork

IMG_2090.JPG
PDG_3357_Fotor.jpg
fullsizeoutput_1caf.jpeg
 
  • White Facebook Icon

Sanatoriumstraat 164

1652 Alsemberg

tel: 02/380.14.57

alsemhof@hotmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now